خیار شور
ساعت ٤:۱٠ ‎ق.ظ روز دوشنبه ۳٠ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

آب نمک برای شور
از جمله مهمترین مسائل در بالا بردن کیفیت شور مرغوبیت مواد مصرفی و بدون منفذ بودن شیشه یا ظرف مربوطه است.
● شور انداختن
با توجه به ظرف مورد نظر و اینکه چقدر آب شور لازم دارد محاسبه کرده چهار یا پنج لیتر آب مورد نیاز را بردارید در ظرف حرارت دهید تا جوش آید آنگاه در آن به قدر لازم نمک ریخته آنقدر که اگر انگشت خود را در آب فرو بردید خوش نمک ما یل به شور باشد نه بی نمک یا از شدت نمک تلخ باشد (و یا می توان در ازای هر دو لیوان آب یک قاشق نمک بریزید) بگذارید تا خوب بجوشد وسبزیجات معطر از قبیل نعنا و ترخون را در آب ریخته تاعطر انها را به خود جذب کند ادویه خیار شور را اضافه کرده و به ازا هرلیتر آب یک استکان سرکه به آن اضافه کنید و پس از چند جوش حرارت آن را خاموش نمائید وبگذارید تا آب سرد شود شما می توانید این آب را روی موادی که می خواهید شور بیاندازید بریزید و روی درب ظرف را یک لایه مشنبا بیندازید تا جای نفوذ نداشته باشد. و در را محکم بسته و به مدت ۱۰ الی ۲۰ روز صبر کنید .


● خیارشور

مواد لازم

▪ خیار قلمی کوچک ۲ کیلو
▪ آب ۵ لیتر
▪ نمک ۵۰۰ گرم
▪ نعنا و مرزه چند ساقه
▪ سرکه ۱ پیمانه
▪ سیر ۱ بوته
▪ ادویه خیارشور ۱ قاشق چایخوری سر پر

روش تهیه

آب را در ظرف بزرگی بجوشانید نمک را به آن اضافه کنید و آن را بجوشانید تا خوب حل شود سرکه و ادویه خیارشور را به آن اضافه کنید وچند جوش دیگر به آن بدهید خیارها را شسته وسیر را پاک کرده شسته وخشک کنید خیار را در ظرف شیشه ای در گشاد بچینید و لابلای آن حبه های سیر و ساقه های نعنا ومرزه قرار دهید سپس مخلوط آب ونمک و سرکه را به آن بیافزاییدو درب آن را طوری ببندید که به هیچ وجه منفذی نداشته باشد ۱۵ تا ۲۰ روز بطول میانجامد تا خیار شور حاضر گردد


 
طبخ ماهی قزل الا
ساعت ۱۱:٥٧ ‎ب.ظ روز شنبه ٢۸ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

طبخ ماهی قزل آلا

مواد لازم :

ماهی قزل آلا به تعداد نفرات

آبلیمو نصف استکان

روغن مایع دو سه قاشق غذا خوری

پیاز یک عدد متوسط

فلفل دلمه ای یک عدد

لیمو ترش تازه

سس کچاپ یک قاشق غذا خوری

 کاری -زردچوبه - زعفران - نمک

طرز تهیه :

ماهی رو بعد از تمیز کردن خشک کنید و  کنار بگذارید .

آبلیمو + روغن مایع + زردچوبه + پودر کاری + سس قرمز + نمک رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا ادویه ها حل بشن .

طرز تهیه ماهی قزل آلا

ماهی ها رو درون این مایع بگذارید و ماهی رو درش بخوابونید و با قاشق داخل شکم ماهی رو هم از این مخلوط بمالید .

ماهی قزل آلا

پیازها رو حلقه حلقه کنید و داخل و رو و زیر ماهی بچینید .

طبخ ماهی قزل آلا

یک ساعت در یخچال زمان بدید تا ماهی در این مخلوط باقی بمونه و مزه دار بشه .

بعد از یک ساعت ماهی ها رو از سس در میاریم و پیازها رو کنار میگذارید و داخل شکم ماهی لیمو ترش حلقه شده ، فلفل دلمه ی حلقه شده و یکی دو عدد هم از پیازهای کنار گذاشته شده میگذاریم.

در صورت دلخواه می تونید ماهی ها رو به آرد آغشته کنید و سرخ کنید . اگر هم نه که در روغن یک طرفش رو سرخ کنید وبرگردونید .

طبخ ماهی قزل آلا

برای طرف دوم درب ماهی تابه رو بگذارید تا ماهی مغز پخت هم بشه. در آخر مقدار خیلی کمی آبلیمو و زعفران هم روی ماهی ها بریزید تا حسابی مزه دار بشن . می تونید از سس ماهی هم استفاده کنید .

طرز تهیه سس ماهی:

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری

آب نصف فنجان

آبلیمو یک چهارم فنجان

زعفران یک قاشق غذا خوری

نمک و فلفل به میزان لازم

همه رو با هم مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم و موقع سرو روی ماهی استفاده می کنیم .

نوش جان

*** نکته ها ***

با همین روش بدون آرد می تونید ماهی ها رو روی آتش کبابی هم کنید .

 


 
دلمه قارچ
ساعت ۱۱:۳٠ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٧ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

مواد لازم :

ـ گوشت چرخ شده ۳۵۰ گرم

ـ قارچ درشت ۱۴ الی ۱۶ عدد

ـ جعفری خرد و سرخ شده  ۳ قاشق غذا خوری

ـ پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوری

ـ رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری

ـ پنیر پیتزا به میزان لازم

ـ نمک و زردچوبه قدری

طرز تهیه :

گوشت را با آب و نمک و زردچوبه بپزید .وقتی پخت رب گوجه فرنگی اضافه کنید وقتی آبش جمع شد   جعفری و پیاز اضافه کنید. پس از شستن قارچ کلاهک آن را جدا کنید و داخلش را با گوشت پر کنید و کف ظرف پیرکسی را چرب کرده و قارچ ها را بچینید و روی آن پنیر بگذارید و در فر به مدت ده دقیقه بگذارید تا پنیر آب شده وطلایی شود. 

دلمه قارچ


 
کوکوی گوشت
ساعت ٩:٤۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٦ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

مواد لازم

▪ تخم مرغ ( دو عدد )
▪ گوشت چرخ کرده ( ۱۰۰ گرم )‌
▪ پیاز ( ۲ عدد متوسط )‌
▪ سبزی کوکو ( نصف لیوان )‌
▪ نمک و فلفل و زردچوبه ( به مقدار لازم )
▪ دارچین و زعفران ( به مقدار دلخواه )

طرز تهیه

ابتدا پیاز را خلال و با مقدار کمی روغن سرخ کنید ، سپس کمی زردچوبه اضافه نمایید. گوشت چرخ کرده را با مقداری پیاز رنده شده کاملاً مخلوط و سپس آن را به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و تفت دهید ، تا آب گوشت کاملاً کشیده شود . تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته ، خوب هم بزنید . سبزی کوکو ، مایه گوشتی ، نمک و فلفل ، دارچین و زعفران را به آن بیفزایید و این مواد را خوب مخلوط کنید . در آخرین مرحله در یک تابه مناسب مقدار کافی روغن بریزید و با پشت قاشق کوکو را صاف کنید و مانند کوکوی سبزی آن را طبخ ن


 
حلوای شیر و هویج
ساعت ٢:۳٩ ‎ق.ظ روز چهارشنبه ٢٥ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

مواد لازم :

ـ آرد برنج  ۵/۰ لیوان

ـ آرد گندم  ۵/۰ لیوان

ـ روغن  ۵/۰ لیوان

ـ آب هویج ۱ لیوان

ـ شیر ۱ لیوان

ـ شکر ۱ لیوان

ـ آب یک لیوان

ـ زعفران دمکرده به میزان لازم

ـ گلاب  ۵/۰ لیوان

ـ هل به میزان لازم

طرز تهیه :

 شکر و آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود زعفران و گلاب  و هل و شیر و آب هویج را به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آرد برنج و آرد گندم را با روغن روی حرارت کم  بگذارید و مدام به هم بزنید وقتی طلایی شد شهد را به آن اضافه کنید و مدام به هم بزنید و حرارت را خیلی کم کنیدتا زمانیکه حلوا غلظت لازم را پیدا کند .حلوا را در ظرف بریزید و با لبه قاشقی که از قبل چرب شده تزیین کنید.

 


 
سالاد هویج و سیب
ساعت ۱٢:٠٤ ‎ق.ظ روز چهارشنبه ٢٥ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

سالاد سیب و هویج

مواد لازم :

هویج ۴- ۵ عدد

سیب دو عدد

ماست ۲ قاشق غذا خوری

سس مایونز ۱ قاشق غذا خوری

خامه یک قاشق غذا خوری

زیره کوهی یک قاشق چاخوری

پونه خشک نصف قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

* آب آلو دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا هویج ها و سیب ها رو پوست بگیرید .

سالاد سیب و هویج

 هویج رو با رنده ی درشت رنده کنید و سیب ها رو هم به صورت کبریتی خرد کنید .

در ظرفی جدا ماست و سس و خامه رو با ادویه ها و * آب آلو مخلوط کنید .

سالاد سیب و هویج

 و به مخلوط سیب و هویج اضافه کنید و برای یکی دو ساعت در یخچال قرار بدید تا مزه دار بشه


 
ترشی میوه مخلوط
ساعت ۱:٠٥ ‎ق.ظ روز سه‌شنبه ٢٤ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

طرز تهیه ترشی میوه مخلوط - کتاب هنر آشپزی - خانم رزا منتظمی

این ترشی یکی از مطلوب ترین ترشی های ایرانی است و شرط خوب این ترشی در آن است که حتی المقدور مواد لازم را که دستور داده می شود تهیه نمایید و ادویه آن را اگر خود نمی شناسید با ذکر نام آن ها از عطاری ها و سقط فروشی های معتبر می توانید تهیه نمایید.

مواد لازم:

۱. آلو زرد یک کیلو

۲. گلابی یک کیلو

۳. هلو یک کیلو

۴. سیب درختی یک کیلو

۵. به یک کیلو

۶. سیب زمینی ترشی نیم کیلو

۷. لوبیا سبز یک کیلو

۸. هویج یک کیلو

۹. گل کلم بزرگ یک عدد

۱۰. خیار سبز کوچک مخصوص ترشی یک کیلو

۱۱. پوست مرکبات نیم کیلو

(پوست پرتقال یا نارنج یا لیمو ترش یا مخلوطی از این سه)

۱۲. شکر ۳۰۰ گرم

۱۳. زعفران سائیده نرم ۳ مثقال

۱۴. هل کوبیده نرم ۵ مثقال

۱۵. فلفل کوبیده نرم ۴ مثقال

۱۶. دار فلفل ۲ مثقال

۱۷. خردل تند ۳ مثقال

۱۸. خردل شیرین ۳ مثقال

۱۹. گلپر کوبیده نرم ۵ مثقال

۲۰. لیمو عمانی ۲۵۰ گرم

۲۱. تخم گشنیز ۵مثقال

۲۲. گل پونه ۳ مثقال

۲۳. زنجبیل ۲ مثقال

۲۴. ریشه جوز ۲ مثقال

۲۵. تمبر هندی ۲ بسته

۲۶. ضمنیان ۳ مثقال

۲۷. بادیان ۳ مثقال

۲۸. دارچین کوبیده نرم ۵ مثقال

۲۹. سیاه دانه ۳ مثقال

۳۰. زیره سبز ۳ مثقال

 

طرز تهیه:

ادویه ذکر شده را می کوبیم و نرم میکنیم و از پارچه نازک یا الک نرم رد می کنیم ، سپس پوست مرکبات را دو بار می جوشانیم و یک روز در آب سرد می گذاریم و آب آن را دو تا سه بار عوض می نماییم تا تلخی آن گرفته شود و در صافی می ریزیم تا آب آن کاملا برود به طوری که رطوبت نداشته باشد.

میوه ها را پوست میکنیم و قطعه قطعه می نمائیم و هسته و تخمه آنها را خارج می کنیم و با کمی نمک و مقداری سرکه (مقدار سرکه باید به قدری باشد که روی میوه ها را بگیرد) چند جوش می دهیم بطوریکه کاملا پخته و نرم شوند بعد پوست مرکبات تلخی گرفته و میوه های پخته شده را از چرخ رد می کنیم به طوری که کاملا نرم گردند . سپس با مقداری سرکه جوشانیده شده مخلوط می کنیم ( سرکه باید به قدر باشد که مایه مذبور شل شود)

بعد سبزی ها را (لوبیا - هویج - گل کلم - خیار - سیب زمینی ترشی) را ریز خرد می کنیم و مقداری نمک می پاشیم و می گذاریم یک روز بماند تا آب آنها کمی خارج شود ، بعد سبزی ها را روی پارچه پهن می کنیم  و یک روز دیگر می گذاریم بماند تا رطوبت آنها کاملا گرفته شود ، بعد با میوه های آماده پخته شده و ادویه آماده شده مخلوط می کنیم و در شیشه در بسته محفوظ نگاه می داریم.

به این ترشی می توانیم مقدار کمی هم سیر سائیده شده نرم اضافه کنیم.


 
کوکوی سبزی
ساعت ٩:٥٦ ‎ب.ظ روز جمعه ٢٠ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

مواد لازم

( برای ۳ تا۶ نفر)
▪ تخم مرغ ۸ عدد
▪ آرد ۱ قاشق چایخوری
▪ زرشک ۱ قاشق غذاخوری
▪ مغز گردو ۳/۱ پیمانه
▪ نمک ۱ قاشق چایخوری
▪ فلفل سیاه ۴/۱ قاشق چایخوری
▪ روغن یا کره ۴/۱ پیمانه
▪ تره پیازچه ۲/۱ پیمانه
▪ جعفری ۲ پیمانه
▪ گشنیز ۲/۱ پیمانه
▪ شوید ۴/۱ پیمانه
▪ شنبلیله ۲/۱ پیمانه

طرز تهیه

سبزی را بدقت تمیز می کنیم و می شوییم و در سبد می ریزیم تا آب آن کامل گرفته شود بعد ریز خرد می کنیم سپس سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و می گذاریم سبزی سرد شود(میتونید سرخ هم نکنید ) بعد تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و خوب بهم می زنیم آنگاه جوش شیرین و نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه می کنیم و زرشک و گردوی خرد کرده را نیز می افزاییم سبزی که کامل سرد شد در مایع می ریزیم و بقیه روغن را داخل تابه گرد یا ظرف نسوزی می ریزیم و درصورتیکه تابه بکار بردیم آنرا روی آتش می گذاریم تا روغن داغ شود بعد مایع را داخل روغن می ریزیم و روی مایه را با پشت قاشق صاف می کنیم و در آنرا می گذاریم و حرارت زیر را ملایم می کنیم تا زیر کوکو کامل برشته شود بعد کوکو را بهر فرم که بخواهیم می بریم و قطعات کوکو را بر می گردانیم تا روی آن نیز کامل برشته شود . اطراف آنرا می توانیم با حلقه های گوجه فرنگی تزیین کنیم .


 
شوید باقالی با مرغ
ساعت ۱٠:۳٤ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱٧ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m
مواد لازم:

 

فیله مرغ

برنج برای هر نفر یک پیمانه

باقلا تازه 

شوید تازه یا خشک

رب گوجه

زعفران

روغن

پیاز یک عدد متوسط

زردچوبه

نمک

خوب برای پختن این غذا به دو ظرف، یک ماهیتابه و یک قابلمه برای برنج نیاز دارید.

ابتدا سراغ مرغ ها میرویم:

در یک ماهیبتابه مقداری روغن ریخته و فیله های مرغ را کف ماهیتابه بچینید و یک پیاز متوسط را رو آن خرد کنید. مقدار زردچوبه هم روی مرغ ها بریزید

اجازه دهید که فیله های با شعله کم آرام آرام بپزند و آب بیاندازند. بعد یک قاشق رب مقداری زعفران سائیده را در آب گرم حل کرده 

و روی فیله ها ریخته

و بگذارید که حسابی رنگ بدهد و جا بیافتد.

باقلا پلو (آبکش):

 ابتدا در قابلمه بزرگی آب جوش بیاورید و باقلا ها را در آب بریزید

و اجازه دهید که باقلاها خوب بپزند. علامت پخته شدن باقلا هم این است که وقتی با انگشت باقلا ها را له میکنیم مغز آنها پخته شده باشد.

درست زمانی که باقلا ها پخته شدند برنج را که از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در قابلمه بریزید. کمی نمک هم اضافه کنید. باید تمام مدت بالای سر برنج مراقب باشید و همانطور که توی یکی از پست های قبلی گفتم هر چند دقیق یک بار چند دانه برنج را برداشته و با انگشت له کنید و زمانی که مغز برنج دیگر سفت نبود قابلمه را از روی اجاق بردارید.

برنج را در یک آبکش ریخته و بلافاصله مقدار خیلی کمی آب سرد روی آن بریزید و بعد برنج را با آب ولرم آب بکشید تا شوری آن برود. در قابلمه کمی روغن داغ کرده و ته قابلمه را با مقداری نان بپوشانید. حالا قابلمه را با برنج و باقلا به صورت لایه به لایه با شوید تازه یا خشک پر کنید دقت کنید که شوید زیاد برنج را تیره رنگ میکند

و بعد چند دقیقه روی گاز بدون شعله پخش کن گذاشته تا بخار بزند. سپس مخلوط آب و چند قاشق غذاخوری روغن را روی برنج میریزیم

و بعد دم کنی میگذاریم و قابلمه را روی شعله پخش کن گذاشته و اجازه دهید که برنج دم بکشد.

حالا غذای شما آماده است.

نوش جان...


 
منو کلی برای مهمونی
ساعت ۳:٠٠ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱٢ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

من معمولا برای مهمانی های رسمی از یه لیستی که یکی از دوستان داده استفاده میکنم و از توش انتخاب می کنم برای شماهم میذارم شاید به دردتون خورد.این دوستم یه ترکیب جالبی درست کرده که با تجربه خودشه و معتقده برای یه مهمونی از هردسته بندی یه گزینه رو انتخاب کنید. این دوستم میگه ما خیلی وقتها اشتباه میکنیم مثلا میز رو پر از دسر میکنیم درحالیکه از غذا غافلیم. یا همه انتخال غذاییمون رو از غذای اصلی میکنیم که باعث میشه یه عالمه اضافه بیاد و تا یه هفته غذا داشته باشیم.گاهی هم برعکس اینقدر غذاهای جورواجور و جدید می ذاریم که برای مهمونها خصوصا مسن ترها اصلا دلچسب نیست خوبیش اینه که این لسیتش غذاهای عمومیه  تقریبا همه غذاها توش هست و همیشه میگه یه گوشتی  یه مرغی   یه بادمجونی و از هیچکدوم دوتا نمیذاره
پیش غذا: سوپ جو    سوپ مرغ
غذای اصلی: :زرشک پلو با مرغ   باقالی پلو با گوشت یا ماهیچه    برنج با جوجه کباب    سبزی پلو با ماهی   مرصع پلو با مرغ    ته چین مرغ   شیرین پلو با مرغ   برنج سفید با کباب
غذای دوم:خورشت قورمه سبزی       خورشت قیمه بادمجان     خورشت فسنجون   لازانیا   کشک بادمجون   دلمه  خوراک زبان
غذای سوم یا جانبی(به قول دوستم فقط وقتی خواستی چشم دربیاری اینو درست کن و هنرتو تو این نشون بده .غذاهای جدید رو اینجا امتحان کن و بذار بقیه غذاها سبک سنتی و اصیل باشه):کیک مرغ و گردو  سوفله مرغ و قارچ  رولت گوشت  ساندیچ کلاب  کیک الویه  بادمجان شکم پر  رولت پنیر ژامبون  سوفله بادمجان  کلوچه سوسیس  چیکن استرو گانف   کوکو سبزی مجلسی   موساکا   پای چوپان  کالباس پیچ  پیراشکی گوشت

دسر(اینجور مواقع هم معتقده یه دسر با طعم قهوه ( نسکافه  شکلات ) و دسر دوم باید طعم میوه ای داشته باشه و دسر سوم کاملا شیرین به طعم کیکی نزدیک باشه):
دسر نوع اول  :ژله رنگین کمان   ژله در طالبی   ژ‍له فرفره ای   ‍ژله با کاسترد   کرم میوه ای   ژله اکواریوم
دسر نوع دوم : ژله موزائیک قهوه  پودینگ شکلاتی  کرم کارامل
دسر نوع سوم  دسر پان اسپانیا     کرم باواریا دورنگ    پلمبیر   دسر کاسترد   شارلوت
سالاد: سالاد فصل    سالاد کلم       سالاد اندونزی    سالاد ماکارونی    سالاد میوه   سالاد تن ماهی
پای ثابت سفره های ایرونی    نان    ماست ساده یا ماست و خیار     انواع  ترشی   سبزی خوردن   زیتون


 
جوجه کباب
ساعت ۳:۳٥ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٩ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m
منبع :مطبخ رویا

 

مواد لازم :

مرغ حدودآ دو کیلویی:یک عدد

سیر رنده شده :دوعدد

پیاز متوسط :دوعدد

فلفل دلمه ای :یک عدد

روغن زیتون :دو قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده :سه قاشق غذا خوری

ماست :چهار قاشق غذا خوری

آبلیمو :سه قاشق غذا خوری

برگ بو ومیخک :دو سه عدد

نمک :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا پیاز ها را به صورت حلقه ای ویا خلال های درشت خورد می کنیم (نباید زیاد ریز باشه که بعدش به تکه های جوجه بچسبه ) وهمینطور فلفل دلمه ای را هم خورد می کنیم .

بابقیه مواد فوق را کمک  قاشق خوب مخلوط می کنیم تا کاملا به هم آمیخته بشوند .

مرغ را به قطعات جوجه کبابی برش میدهیم (بهتره موقع خرید از فروشنده بخواهید براتون برش بدهند )وبعد از شستن کمی نمک هم به آن مبی زنیم ووقتی خوب آبش رفت جوجه هارا به مواد فوق اضافه می کنیم .و حسابی به هم میزنیم .بهتره اینکار را در کیسه نایلونی انجام بدهیم .خیلی خوب مخلوط می شوند .

فردای آنروز هم می تونیم آنها را با خودمون به پیک نیک ببریم ویا اینکه در منزل کباب کنیم .

به طور کلی منقل های ذغالی خیلی مناسب تر هست ولی روی کباب پز های خونگی هم راحت می شه درست کرد به شر طی که حوصله داشته باشیم .

نکته مهم اینه که حرات خیلی ملایم باشه تا جوجه ها بدون اینکه بسوزند خوب مغز پخت بشوند(حدودا سه ربع طول می کشه البته روی کباب پز خانگی ) .به همین راحتی .نوش جان .


 
شیر کاکائو با بستنی
ساعت ۱:٥۱ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ٥ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

مواد لازم


شیر سرد 1 لیوان
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
بستنی وانیلی 4 قاشق غذاخوری
شکر در صورت تمایل


طرز تهیه


شیر و پودر کاکائو را در مخلوط کن ریخته خوب می زنیم.بستنی را به شیر اضافه کرده می زنیم.مخلوط را در لیوان ریخته روی آن را با کمی بستنی و پودر کاکائو تزئین کنید. این دسر در با وجود سادگی بسیار دلچسب است.


 
همبرگر دوبل پنیری
ساعت ۱٠:۱۸ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٤ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

 

مواد اولیه :

  • گوشت چرخ‌کرده گوسفندی - 500 گرم
  • پیاز کوچک ریز خرد شده - یک عدد
  • نعنا تازه، خرد شده - دو قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه، خرد شده - دو قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا - 120 گرم
  • روغن مایع - دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه - به میزان لازم

 

طرز تهیه (برای چهار نفر):

گوشت چرخکرده، پیاز، نعنا و جعفری را در کاسهای ریخته، نمک و فلفل زیادی به آن بزنید و خوب با دست ورز دهید.

مخلوط گوشت را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با کمک دست به شکل همبرگر درآورید.

پنیر پیتزا را به چهار قسمت مکعبی تقسیم و هر قسمت را روی یکی از همبرگرها قرار دهید. چهار همبرگر باقیمانده را روی پنیر پیتزاها بگذارید.

دو لایه همبرگر را طوری به هم بچسبانید که پنیر روی آنها مشخص نباشد.

روغن مایع را با کمک برس به سطح رو و زیر همبرگرهای پنیری بمالید و آنها را درون تابه نچسب و روی حرارت متوسط به مدت 15 دقیقه حرارت دهید. وقتی یک طرف آن سرخ شد آنها را برگردانید و طرف دیگر را پنج الی ده دقیقه سرخ کنید.


 
توپهای تن
ساعت ٩:۳٦ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۸۸ : توسط : m

 

 

مواد لازم:

تن ماهی: یک قوطی

برنج پخته: دو سوم لیوان

هویج ریز رنده شده: یک سوم لیوان

پنیر پیتزای ورقه ای: سه ورق

پیاز نگینی شده: یک عدد

تخم مرغ: ١ عدد

سفیده ی تخم مرغ: ٢ عدد

آرد سوخاری، پودر نان، نمک و فلفل به مقدار لازم.

طرز تهیه:

روغن تن رو بگیرید (من از کنسرو تن تو فاز آبی استفاده کردم که رژیمیه، اگه اینجوری بود آب تن رو بگیرید:دی) و با پشت چنگال خوب لهش کنید، برنج و هویج و ٢تا ورق از پنیرها و نمک(من اصلا نمک نزدم چون ماهی تن خودش نمک داره و تست کردم نیازی نبود)  و فلفل قرمز و یه دونه تخم مرغ زده شده رو اضافه کنید بهش و تو مخلوط کن بریزید و به شکل خمیر در بیارین:

پنیر پیتزای باقی مونده رو تیکه تیکه کنین. سفیده های تخم مرغ، آرد سوخاری و پودر نون رو تو ظرفهای جداگونه بریزین:

بعد به اندازه ی یه گردو از خمیر بردارین، توش رو گود کنین، یه تیکه پنیر بذارین و گردش کنین. اول تو سفیده ی تخم مرغ، بعد تو آرد سوخاری، دوباره تو سفیده و سر آخر توی پودر نون بغلطونین و تو روغن داغ فراوون سرخ کنین:

البته که این غذا بهتره با نون خورده بشه اما ما با برنج خوردیم و خیلی هم خوب بود!

برای سس کنارش هم می تونین به دلخواه از مایونز، کچاپ، تارتار، سس چیلی تای یا غیره استفاده کنین. من یه مقدار مایونز کم چرب رو با کمی سس مایونز چیلی قاطی کردم و توش یه خیارشور رو ریز نگینی کردم و یه قاشق مرباخوری سر خالی جعفری خرد شده اضافه کردم ، برای رنگش هم چند قطره آب لبو ریختم.چیز جالبی شد.

خیلی خوشمزه س، نوش جانتون.

نکته: می تونین به جای قسمت آرد سوخاری و پودر نون فقط از کورن فلیکس (برگه ذرت بدون شکر) استفاده کنید یعنی یه مرحله توپها رو توی سفیده ی تخم مرغ بزنین و بعد تو کورن فلیکس بغلطونین و سرخ کنین.