1

برای انتخاب منوی غذا برای مهمانی چند فاکتور رو باید در نظر گرفت
زمان مهمانی:مهمانی عصرانه نهار یا شام
طیف سنی و سلیقه مهمانان:انتخاب غذاهای سنتی یا جدید
مناسبت مهمانی:جشن تولد ، مهمانی دوستانه یا خانوادگی و...
توانایی های میزبان:در زمینه تهیه و تزئین غذا دسر و ...

به همین دلیل راهنمایی های ما برای تهیه منو غذای مهمانی راهنمایی کاملا دقیقی نیست مگر اینکه از تمامی این فاکتور ها مطلع باشیم.البته اصول و قوانینی وجود داره که به ما کمک می کنه که بتونیم انتخاب درستی داشته باشیم
معمولا وعده اصلی غذا برای مهمانی های نهار برنج هست .در مهمانی های عصرانه معمولا از غذاهای سبک و در قطع کوچک استفاده می شه و ....

و اما من این موارد رو برای انتخاب منو در نظر می گیرم:اول رنج سنی مهمانان معمولا سعی می کنم برای مهمانی های خانوادگی که مهمانان از نظر طیف سنی دارای تنوع زیادی هستند(کودک جوان و مسن) غذای اصلی رو در دو نوع سنتی و مدرن در نظر بگیرم تا باب طبع همه مهمان ها باشه.
غذاها رو به دو نوع غذا با گوشت قرمز و گوشت مرغ تقسیم می کنم و سعی می کنم از هر دونوع تهیه کنم(شاید مهمون ها محدودیتی در انتخاب این دو داشته باشند)
سلیقه مهمان ها رو در نظر می گیرم، مثلا اگه قرار باشه تو انتخابم خورش داشته باشم در نظر می گیرم که مهمان ها کدوم خورش رو بیشتر دوست دارند(مثلا قرمه سبزی یا بادمجان و ...)
غذاها رو جوری انتخاب می کنم که بتونم از روز قبل بعضی کاراش رو انجام بدم و همه کارها نمونه برای روز مهمونی
جدیدا برای مهمانان رژیم دار هم فکری می کنم مثلا تهیه سبزیجات بخار پز و ...
در مورد مهمانی هایی مثل تولد و .. که تعداد مهمان ها نسبت به بقیه مهمانی ها بیشتره سعی می کنم غذاهایی رو انتخاب کنم که ریخت و پاش و ظرف کثیف کردن کمتری داشته باشه و در ضمن سرو اون ها راحت باشه

و در آخر این هم یک ترکیب منطقی از جناب آقای زحمتکش در فروم هنر آشپزی:

1ـ پیش غذا (ترجیحا اشتهاآور): سوپها از این دسته اند؛ شیرین بودن آنها منطقی نیست چون اشتهای مهمان را کور میکند.
2ـ غذای اصلی: در سفره های ایرانی یک چلو خورشت، نوعی پلو و یک قلم غذای گوشتی (مثلا کبابی) از قبیل مرغ، ماهی، و امثال آن مناسب محسوب میشود.
3ـ غذای جنبی یا دورچین (و شاید به تعبیر شما مخلفات): شامل ماست، چاشته‌ها، ترشیجات، سالادها، و امثال آن. من یک غذای غیر ایرانی تفننی را اینجا توصیه میکنم چون ممکن است همه نپسندند و توی ذوق میزبان بخورد. ضمنا نوشیدنیها (که معمولا به غلط در سفره ایرانی خیلی سرد و یا اصطلاحا تگری سرو میشوند) مکمل این بخشند.
4ـ دسر: که باید تاحدی شیرین و پایان بخش غذا باشد. خیلی هم متنوع است.

متاسفانه اغلب به چیدمان شما و مسائل جانبی توجه نمیشود و در پایان احتمالا همه فقط خواهند گفت غذایتان خوشمزه بوده است. ولی اگر خواستید سنگ تمام بگذارید این بخش از دستمال سفره شروع میشود تا انتخاب نوع ظروف و چیدمانشان و همچنین آرایش و نوع و ترتیب سرو تمام 4 مورد بالا.

البته این تجربه ایرانی من است و آداب سفره های ملل دیگر متفاوت است. هیچ عیبی هم ندارد بلکه ریشه در فرهنگ غذایی ما دارد. مثلا آش ما اغلب به عنوان غذایی اصلی، آنهم با حجمی سیر کننده سرو میشود. مثلا سالادی که من به عنوان دورچین در نظر گرفتم در برخی فرهنگهای غذایی پیش غذا است. ولی کمتر ایرانیی دیده ام که اول سالاد فصل بخورد و بعد غذای اصلیش را شروع کند. پس برای ما سالاد فصل و شیرازی و امثال آن دورچین است
/ 0 نظر / 4 بازدید