کباب کوبیده

مواد لازم:

 

گوشت چرخ کرده                     1 کیلو

پیاز متوسط                            3 عدد

نمک، فلفل، سماق                  به میزان لازم

چربی گوسفندی                    200 گرم

گوجه فرنگی                         500 گرم

  زعفران (در صورت تمایل)

طرز تهیه:

 

برای کیفیت بهتر کباب بهتر است از دو نوع گوشت استفاده کنیم 60 درصد گوشت گوساله و 40 درصد گوشت گوسفندی استفاده میکنیم.

 

معمولاً مرسوم است که کباب کوبیده را از قلوه گاه تهیه میکنند اما قلوه گاه چربی بیشتری دارد و اگر خوب عمل نیاید از سیخ می ریزد.

 

گوشت ها و چربی را جدا از هم چرخ می کنیم. پیاز را هم چرخ میکنیم و حتماً بعد از چرخ کردن آبش را میگیریم اگر پیاز آب داشته باشد کبابها روی سیخ نمی مانند و می ریزند.

 

گوشتها و پیاز را با هم مخلوط میکنیم نمک و فلفل اضافه میکنیم بعد دوباره تمام مواد را با هم چند بار چرخ میکنیم تا مواد حین چرخ شدن به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند و موقع ورز دادن هم کار آسان تر شود.

 

توجه کنید گوشت باید خنک باشد.

 

مواد را در ظرفی گذاشته و 10 – 5 دقیقه کامل ورز میدهیم تا چسبندگی لازم را پیدا کند.برای مرغوب شدن کباب آن را چند بار برداشته و به درون ظرف میکوبیم.

 

وقتی مواد را خوب ورز دادیم به مدت 3 – 2 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا خنک شوند. اگر یخچال در دسترس نبود میتوان به مدت نیم ساعت داخل فریزر قرار داد یا اگر هیچ کدام را نداشتیم میتوانیم به مدت حداقل 3 ساعت در جای خنک بگذاریم.

 

می توان به کباب، سینه مرغ نگینی شده هم اضافه کرد که در آن صورت کباب دو رنگ می شود.

 

میتوان از سبزیهای معطر مانند جعفری هم داخل کباب استفاده کرد برای این کار باید سبزی را شسته و ریز خرد کنیم وقتی مواد را تک تک چرخ کردیم و میخواهیم با هم مخلوط کنیم سبزی را هم اضافه میکنیم سپس همراه مواد دیگر چند بار چرخ میکنیم.

 

اگر گوشت لخم باشد و چربی را خودمان انتخاب کنیم و اضافه کنیم و آب پیاز را هم حتماً بگیریم کباب خوبی به دست می آید.

 

گوشت را به 12 قسمت مساوی تقسیم می کنیم برای اینکه وزن سیخها برابر باشد. معمولاً برای هر سیخ حدود 120 – 100 گرم گوشت در نظر گرفته می شود.

 

سیخ باید حتماً خشک باشد و گرم هم نباشد چون اگر خیس یا گرم باشد کبابها روی آن نمی مانند.

 

از مواد برداشته و در دست ورز میدهیم. مواد را چون میخواهیم روی منقل بپزیم حدود 10 سانتی متر از سر سیخ پایین تر میگذاریم و دستمان را کمی نم میکنیم و کباب را روی سیخ صاف کرده و کم کم به طرف پایین سیخ میکشیم.

 

بهترین روش برای فرم دادن کباب کوبیده این است که با 3 انگشت بعد از اشاره و انگشت شست به عنوان مکمل این کار را انجام دهیم همانطوری که در تصویر پایین صفحه دیده میشود.

 

موقع کشیدن کباب به سیخ دستمان را چند بار به میزان کم نم میکنیم اگر دستمان را زیاد خیس کنیم باعث میشود کباب شل شده و  از سیخ بیفتد.

 

وقتی کبابها را روی منقل پختیم در صورت تمایل با برنج یا نان سنگک و ریحان و پیازچه میل میکنیم.

 

برای کسانی که رژیم دارند و برنج مصرف میکنند پایه اصلی کباب نان سنگک است.

 

نکته مهم برای کباب کوبیده:

 

در تهیه کباب کوبیده بر خلاف سایر کبابها حرارت باید تند باشد و زود زود کباب را برگردانیم تا نسوزد. اگر آتش ملایم باشد کباب از سیخ میریزد.

 

/ 0 نظر / 8 بازدید