آش شله قلمکار

مواد لازم:

سبزی آش:(تره -جعفری-گشنیز-اسفناج یا برگ چغندر-کمی هم شوید) یک کیلو
حبوبات: شامل(نخود- لوبیا قرمز- لوبیا چیتی-لوبیا سفید-لوبیا چشم بلبلی-ماش -عدس)از هر کدام یک پیمانه(پلوپز)
بلغور گندم:یک پیمانه
گوشت بدون استخوان: نیم کیلو 
پیاز داغ:یک و نیم پیمانه
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم


طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم . و در ظرفی همه حبوبات را به جز عدس و بلغور می پزیم.انقدر باید پخته شود که له له شود.
در اواخر پخت عدس را به حبوبات افزوده و اجازه می دهیم تا همراه سایر حبوبات بپزد.

گوشت را با مقداری پیاز و زرد چوبه خوب می پزیم.مقداری از آبش که ماند گوشت را از ظرف برداشته و می کوبیم یا با دست ریش ریش می کنیم.
قابلمه بزرگی را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس سبزی آش و بلغور و نیمی از پیاز داغ را به همراه نمک و فلفل فراوان داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا سبزی خوب بپزد(حدود یک ساعت)
سپس حبوبات له شده را همراه گوشت و بقیه پیاز داغ به سبزی ها اضافه کرده و در این زمان زیر شعله را کم می کنیم و مدام هم می زنیم تا مواد درون قابلمه ته نگیرد.(بمدت 2-3 ساعت)


نکته:
1)فلفل این غذا باید زیاد باشد.
2)هر چه پیاز داغ و گوشت بیشتر اضافه کنیم آشمون خوشمزه تر خواهد شد.(پس خواهشمند است در مصرف گوشت صرفه جویی نفرمایید. بابا سالی یه باره دیگه)
3)حبوبات را بعد از این که خوب پخت با گوشکوب له کنید تا زیر دندان نیاید.
4)بعد از اینکه گوشت و حبوبات را به سبزی اضافه کردید حتما حتما زیر گاز رو کم کنید .چون فوری ته می گیره.
5)شوید رو تو سبزیها فراموش نکنید. چون طعم خوبی به آش می ده.
6)می تونید آبی رو که توش گوشت رو پخته بودید داخل آش بریزید.

/ 0 نظر / 4 بازدید